Sastojci:
Podite sa kremom:
Ako imate mogucnost da kupite prasak za mus, napravite i stavi te da se ohladi sat-dva u frizideru.
Domaci Mus fil:
250 g čokolade za kuhanje
4 žumanjca
70 g šećera
300 ml slatke pavlake
Izlomite čokoladu,otopi na pari. U drugoj zdjeli umutite dobro 4 žumanca sa 70 g šećera. Stavite 60 ml slatke pavlake da se zagrije do ključanja. Isključite spore, ali pavlaku ostavite na njoj pa sipajte polako umućena žumanjca i sve vrijeme mutite mikserom. Dodajte u to rastopljenu čokoladu. Masa će početi brzo da se steže. Ostavite da se prohladi, ali ne potpuno nego otprilike do temperature tijela. Za to vrijeme umutite preostalih 260 ml slatke pavlake. Kada se masa sa čokoladom prohladila, dodajte joj polako, kašiku po kašiku pavlake i mutite. Gotov mus treba da se ohladi u frizideru sat ili vise.
Onda keks:
350 g keksa izlomite na sitno
100 g margarina rastopit i pomjesat u keks
Kada ovo dvoje dobro promjesas,iskreni u tevsiju kao na slici
Dobro pozbij keks i stavi da se hladi malo
Bijela krema:
- Slatko vrknje posebno istuci i pomjesaj ove dvije kreme
zajedno.
- Zatim pospite po keksu u tevsiji i stavite malo u frizider
Sastojci dalje:
100 g keksa (da jos 100 g)
Isjecite na komade i pospite po bijeloj kremi
Pa onda pospite po ovom cokoladni mus
Krema za vrh:
1,5 dl slatkog vrhnja
2 Kasike secera
Istucite ovo zajedno i pospite po vrhu cokoladnog musa.
Zatim ako imate jos malo keksa,ili rendane cokolade.
Bon Apetitt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar