søndag 8. januar 2012

Torta Straccitela


Torta Straccitela
Biskvit:
3 jaja    
60 g secera
60 g ostrog brasna
1/2 praska za pecivo
20 g kaka



- Umutite zumanjke sa secerom
- Dodaj te brasno,prasak za pecivo i kako
- I na kraju snijeg od bjelanca
Biskvit ispecite u kalupu sa steznjakom,10-15 min na 180 stepeni
Kad se biskvit ohladi,odvojite ga na tacnu za serviranje,i opet postavite steznjak

Krema:
2 kesice zelatina (20 g)
10 kasika hladne vode
500 ml vrhnja za slag
2 vanilija secera
500 ml jogurta
200 g grublje narendane cokolade


- Natopite zelatin sa vodom i da postane kao halva - stvrdnut
                                   - Umutite slag sa vanilijom
                                   - Zelatin kad se je stvrdno rastopitet ga na laganoj vatri ili u mikrovalnoj
                                   - Pa ga pomjesajte sa jogurtom
                                   - Ovo dodaj u slag,i sve fino promjesaj
                                   - Na kraju rucno dodajte cokoladu i malo promjesaj opet kasikom
                                   - Iskrenite kremu na biskvit,poravnaj te i stavite da se malo stvrdne u frizideru.
                                   - Dekorairaj te za naribanom bijelom i tamnom cokoladom
                                                                                   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar