Ljubitelji slatka,
Evo recept od jedne divne,onako,lahke kreme za premazat tortu pred pokrivanjem marcipanom.
(http://slasticarnamaksumic.blogspot.com/2011/12/pripremitit-filovati-tortu-za.html)
Takoder je izvrsna za obojit,i sa raznim tuljcicima pravit dekoracije.
Evo recept pa onda neki primjer i slikice :)
100 g margarina
300 g secera u prahu
1 Vanlilin secer
3 kasike mlijeka
! Margarin bi trebao prvo da ostoji u sobnoj tempreraturi jedno sat vremena, da bih postigao mehkocu,ako ovo ipak nije moguce,stavite u mikro nekih 15-20 sekundi.Ali je bolje iz sobne temperature.
- Onda margarin i secer u prahu izmiksaj te da masa bude glatka i jednaka
- Zatim dodaj mlijeko
- I na kraju vanilin secer
Na kraju kad se sve dobro izmiksa mozete nadodat 2 kasike kakao u prahu,da bi postigli cokoladnu varijantu,ili umijesto cokolade neku boju.
Za vecu masu samo poduplaj mjere.
Ovu kremu sam koristila za razne dekoracije.Evo nekih:
Sa malo zelene boje; Trava :)
Pomjesajte bilo koju boju,i divno se primi (takoder Wilton boje)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar