Kad se krema dobro stisne mozete poceti pravit oblik.
Evo vidite kako sam ja ovde zapocela iz jedne cose u drugu
Tako na svakoj strani,prilicito jednako,ja to samo tako od oka mjerim :)
Svakako iskoristi otkinuto
Divno je i kremom premazat i pustit da se stvrdne,pa napravit jastucne baklavice
kao na ovoj drugoj torti (samo primjer)
Ili ko ima priliku marcipanom.Ali onda treba torta da se kremom premaze :
i ostavi se malo da krema tvrdne, 10-15 min.To je da bi marcipan ljepse se zaljepio
Ova dva predmeta mi pomazu da dobijem finu zategnutu tortu
Kada marcipan stavljamo na tortu,najbolje je malo ekstra razvuc,
dobro marcipan pribit uz tortu i kad je ''spakujes'' marcipanom
onda odsjeci ostatak,napr. ovim pizza nozem.
Sad kad je fina glatka,sa linijalom pravim baklavice da sto vise lici na jastucic :)
Ovde napravim jednu laganu liniju,zatim linijal polegnem citavom sirinom,
i to mi je mjera za razmak..
Zatim prevrenem i novi red,onda okrenem tortu i isto tako sa druge strane
preko postojeci linija,i tako dobijem baklavice.
Nemojte jako upirat,radje predite drugi put da budu jasnije.
Sad pribor koji vam je pristupan koristite i mastu da je dalje okitite :)
Sretno i bericetno :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar