fredag 9. desember 2011

Jastucic kolac

Napravite bilo koji kolac kockaste forme,sto veca kocka, to veci jastuk.
Kad se krema dobro stisne mozete poceti pravit oblik.

 Evo vidite kako sam ja ovde zapocela iz jedne cose u drugu
 Tako na svakoj strani,prilicito jednako,ja to samo tako od oka mjerim :)
 Svakako iskoristi otkinuto
 Divno je i kremom premazat i pustit da se stvrdne,pa napravit jastucne baklavice
kao na ovoj drugoj torti (samo primjer)
Ili ko ima priliku marcipanom.Ali onda treba torta da se kremom premaze :
i ostavi se malo da krema tvrdne, 10-15 min.To je da bi marcipan ljepse se zaljepio

 Ova dva predmeta mi pomazu da dobijem finu zategnutu tortu
Kada marcipan stavljamo na tortu,najbolje je malo ekstra razvuc,
dobro marcipan pribit uz tortu i kad je ''spakujes'' marcipanom
onda odsjeci ostatak,napr. ovim pizza nozem.
 Sad kad je fina glatka,sa linijalom pravim baklavice da sto vise lici na jastucic :)
 Ovde napravim jednu laganu liniju,zatim linijal polegnem citavom sirinom,
i to mi je mjera za razmak..
 Zatim prevrenem i novi red,onda okrenem tortu i isto tako sa druge strane
preko postojeci linija,i tako dobijem baklavice.
Nemojte jako upirat,radje predite drugi put da budu jasnije.
Sad pribor koji vam je pristupan koristite i mastu da je dalje okitite :)

                                                                  Sretno i bericetno :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar