Focaccia
5 dl mlake vode
50 g friske germe
1 kasikica soli
1/2 dl maslnova ulja
okoprilike 1. kg brasna
Dekoracija:
Krupe soli za posut 1 Kasiku
Nekoliko crni ili zeleni maslina isjeckani na kolutice
1 dl maslinovog ulja
- Rastopi germu u vodi
- Dodaj sol i maslinovo ulje
- Umjesaj u ovo postepeno brasno i zamjesaj
- Ostavi pokriveno da se 30 min uzdigne
- Ja sam pekla na plehu bez ikakvih forma,na masnom papiru
- Oblikuj tijesto i polozi je na tevsiju,ostavi jos 40 min da tako stoji
- Kad se dobro uzdigne napravite preko citave focacce rupe sa prstom
- U njih postavi masline i poli maslinovim uljem
- Na kraju pospi krupnom soli i peci na podgrijanoj rerni, na najdonjoj polici,200 stepeni.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar